Λογότυπα

ΛΟΓΟΤΥΠΑ

Dieter Bartels

Ο Dieter Bartels σπούδασε οικονομολογία και επιχειρησιακή ψυχολογία. Η μακρόχρονη πείρα του σε δικές του επιχειρήσεις καθώς και ως σύμβουλος άλλων εταιρειών, τον οδήγησαν να ειδικευθεί στην επεξεργασία λογοτύπων.

Από ένα λογότυπο, μπορεί να δει κανείς το μέλλον μίας επιχειρήσεως. Το σχήμα και η δομή ενός λογοτύπου μπορούν να μετρηθούν ενεργειακά. Ο/Η επιχειρηματίας μεταφέρει την ενέργειά του/της στο λογότυπο, και επομένως, μας δείχνει το λογότυπο την ενεργειακή κατάσταση της επιχειρήσεως.

Η ψυχολογία του λογοτύπου, παίζει έναν μεγάλο ρόλο, διότι είναι η αντανάκλαση του/της ιδιοκτήτου/τριας μίας εταιρείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, φαίνεται με σαφήνεια, αν υπάρχουν στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν φόβο για αποτυχία, αδυναμία στην διαχείριση ή άλλα προβλήματα.

Είναι εξ ίσου σημαντικό, να ταιριάζει το λογότυπο με το προϊόν ή τις υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται. Αν δεν ταιριάζει, θα εκπέμπεται μία ενέργεια, η οποία, στην ουσία, δεν υπάρχει. Οι πελάτες θα το αντιλαμβάνονται αυτό, συνειδητά ή ασυνείδητα, και δεν θα ταυτίζονται με το προϊόν ή τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Εκτός αυτού, το λογότυπο πρέπει να είναι εναρμονισμένο με την φιλοσοφία της εταιρείας, διότι, διαφορετικά, θα υπάρξουν αντιξοότητες. Όταν πρόκειται για την διακίνηση νέων προϊόντων ή την ίδρυση νέων εταιρειών, αυτοί οι παράγοντες είναι ιδαιτέρως καθοριστικοί για να προσελκύσουν νέους πελάτες, καθώς και για την σταθερή πορείας της εταιρείας.

MAGGI LogoΗ επεξεργασία ενός λογοτύπου προϋποθέτει καλή γνώση των δεδομένων της εταιρείας. Ένα επιτυχημένο λογότυπο φαίνεται από την σαφήνεια της σχεδιάσεω και πρέπει να είναι σύγχρονο. Ένα παράδειγμα είναι η Maggi. Το λογότυπο δημιουργήθηκε το 1886 και έκτοτε προσαρμόσθηκε πολλές φορές, δηλαδή, ανανεώθηκε επανειλημμένως για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. Εκτείθεται στην έκθεση της Maggi. στο Ζίνγκεν της Γερμανίας.

Εταιρείες με ένα «αρνητικό» λογότυπο, έχουν, αποδεδειγμένα, προβλήματα, τα οποία εκδηλώνονται ποικιλοτρόπως, όπως μικρός τζίρος, μεγάλες διακυμάνσεις, στασιμότητα, αστάθεια χρηματικής ρευστότητας κ.ά.

Εντυπωσιάστε

ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΑΣ

Με το σωστό λογότυπο, εντυπώνεται η εικόνα της εταιρείας στο υποσυνείδητο των πελατών, για μεγάλο διάστημα, αφ’ ότου το έχουν δει. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να γίνεται επαγγελματική σχεδίαση του λογοτύπου. Η εντύπωση, την οποία κάνει ένα λογότυπο στους πελάτες, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, είναι καθοριστική.

Το Λογότυπο της Εταιρείας

ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο καθοριστικός παράγοντας της σχεδιάσεως ενός λογοτύπου, είναι, αυτό το οποίο εκφράζει το λογότυπο, ό,τιδήποτε και αν διακινεί η εταιρεία, να είναι σαφές και αναγνωρίσιμο.

Η Σχεδίαση ενός

ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Είτε το πιστεύτετε είτε όχι, η πιο σημαντική φάση της σχεδιάσεως ενός λογοτύπου, αρχίζει πριν ο ειδικός ξεκινήσει την επεξεργασία, διότι πρέπει να συντονισθεί με την «ιδέα.» Η ενέργεια κάθε λογοτύπου πηγάζει από αυτήν την αρχική ιδέα, η οποία είναι ο πυρήνας του λογοτύπου, που θα εκπροσωπήσει την εταιρεία σας.

Πώς προσδιορίζεται

ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ;

Το λογότυπό σας, είναι το κλειδί για την ταυτότητα της εταιρείας σας. Πρέπει να είναι επικοινωνιακό, με μία δυναμική, θετική και διαρκή ακτινοβολία, για τους υπάρχοντες και τους υποψήφιους πελάτες.

Παραδειγματα επιτυχημενων λογοτυπων:

 

Η επεξεργασια ενος λογοτυπου περιλαμβανει τα κατωθι:

  1. Σχεδίαση του λογοτύπου
  2. Επισκεπτήριο (κάρτα)
  3. Φάκελλο
  4. Επιστολόχαρτο

«Αισθάνομαι, σκέπτομαι, εφαρμόζω»